Iltasatuja Tapiolassa



Olipa eilen hiljaista! Missä te kaikki lapset olette?
Hu-huu!

Joku sanoi, että teillä on talviloma ja te kaikki olette siellä ylhäällä Lapissa.
Onko näin?

Joka tapauksessa luimme eilen Tapiolassa iltasadun, as usual 
(tuo on enklannin kieltä), ja kuuntelin sadun kauheasta hämähäkistä vintillä.
Se toinen satu oli mukava. Siinä oli koira, jonka nimi oli Kafka. Se kertoi kirjeestä.

Kun tulin kirjastoon olin valepuvussa. Minulla oli Nalle-puku päällä. Siinä ulkohaalarissa on oikein valehäntä ja valekorvat ja se on ruskeaa teddykangasta. Se pitää minun masun lämpimänä, kun on sellaista tarttuvaa lunta.

Ehkä sinä ensi kerralla tunnistat minut siinä valepuvussa?

Tapaamisiin ensi viikon maanantaina - klo seitsemän illalla Maisan talolla.




Nämä luettiin:

Toivo ja hirveä hämähäkki. (Vaahteratuvan väki-sarja)

Kevät tekee tuloaan, ja Vaahteratuvan salissa vallitsee puuhakas tunnelma. Nökö, Toivo ja Iiris ompelevat ilmapalloa, jolla on tarkoitus lähteä maailmalle. Toverusten järjestämä kangaskeräys Hiirivuorella on tuottanut mukavasti materiaalia, ja ompeluseurassa on hauskaa. Lanka vain uhkaa loppua. 

Kevätsiivouksen aikana Toivo näkee ullakolla uskomattoman suuren hämähäkinverkon ja myös otuksen itsensä. Siitä on päästävä eroon. Kukaan ei vain oikein tiedä miten - eikä hämähäkki suostu neuvottelemaan. Mutta sitten Nökö keksii, että jos oltaisiin järkeviä, voitaisiin ehkä saada ihan älyttömästi lankaa.

Vaahteratuvan sympaattinen väki seikkailee nyt pienessä, mukavasti käteen käyvässä kirjassa, joka on kuvitettu kauttaaltaan seepianvärisin .
Soveltuu parhaiten lukemista opettelevalle

Sylvi Kepposen kirjekaveri
Sylvi Kepponen näkee vastapäisen kerrostalon ikkunassa pojan, joka istuu apeana paikoillaan - toisin kuin pojan vilkas koira. Sylvi saa kuulla tuon koiran ulkoiluttajalta, että Luka-pojan jalka on kipsissä eikä hän siksi voi itse tuoda Kafka-koiraansa puistoon.Sylvi vie Lukalle kirjeen, johon hän on kirjoittanut kesäisen kertomuksen alun ja pyynnön: "Kirjoita tarina loppuun ja kätke se Kafkan pannan alle." Luka ihmettelee nimetöntä kirjettä, mutta tekee työtä käskettyä. Ja pian on Sylvin vuoro saada postia. Lopulta uteliaisuus voittaa, ja Luka linkkaa Kafkan kintereillä lumiseen puistoon, jossa ulkoilee oman koiransa kanssa hänen salaperäinen kirjekaverinsa.
Kuvakirja.

Sylvi Kepposen kirjekaveri

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiitos kirjeestä

Harkitsetteko Maltankoiran?